Moja pasja...
Blog > Komentarze do wpisu

Sierpik z warzywami i ziemniakami w mundurkach

Składniki:
2 wypatroszone sierpiki
6 ziemniaków w mundurkach
1 duża marchew, pokrojona w słupki
1 duży korzeń pietruszki, pokrojony w słupki
3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
szczypta soli
szczypta pikantnej mieszanki pieprzów KOTÁNYI
 
Sposób przyrządzenia:
Sierpiki myję, osuszam papierowym ręcznikiem i nacieram w środku i na zewnątrz solą z pieprzem.
Skórę ryb nacinam po obu stronach w trzech miejscach.
Do ryb czosnek, marchewkę i pietruszkę. 
Zawijam w folię aluminiową i piekę ok. 40 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni.
Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie 40 min.
Wykładam na talerz.
 
I zajadam.
Smacznego!
 
niedziela, 23 marca 2014, ewzy

Polecane wpisy