Kociewski Blog Kulinarny

Moja pasja...

Wpis

czwartek, 06 marca 2014

Szyszulki ryżowe

Składniki:
70 g ryżu preparowanego
150 g masy krówkowej KAJMAK
100 g gorzkiej czekolady
100 g mlecznej czekolady
1 łyżka gorzkiego kakao
 
Sposób przyrządzenia:
Czekoladę łamię na małe kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Po rozpuszczeniu czekoladę zdejmuję z ognia, dodaję masę krówkową, kakao i mieszam.
Ryż przesypuję do miski, dodaję masę czekoladowo-krówkową. Dokładnie mieszam.
Do drugiej miski wlewam zimną wodę, moczę w niej ręce i lepię z masy małe szyszki.
Układam na blaszce i wkładam do lodówki na min. pół godziny żeby czekolada stężała.
 
I zajadam.
Smacznego!
 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
ewzy
Czas publikacji:
czwartek, 06 marca 2014 16:05

Polecane wpisy