Kociewski Blog Kulinarny

Moja pasja...

Wpis

sobota, 29 listopada 2014

Zupa z cieciorką i makaronem

Składniki:
200 g drobnego makaronu
1 puszka cieciorki
1 puszka pomidorów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez prasę
2 łyżki suszonego rozmarynu
2 kostki rosołowe, wołowe
1 litr wody
1 łyżka oliwy
szczypta pieprzu
 
Sposób przyrządzenia:
W dużym garnku rozgrzewam oliwę, wrzucam czosnek i smażę 1 min. Dodaję pomidory i rozmaryn.
Gotuję na małym ogniu 5 min.
W międzyczasie kostki rosołowe rozpuszczam w gorącej wodzie. Powstały bulion wlewam do garnka.
Następnie dodaję cieciorkę i koncentrat. Mieszam.
Makaron gotuję al dente (zgodnie z przepisem na opakowaniu ok. 5 min.). Odcedzam i dodaję do garnka z zupą.
Przyprawiam pieprzem i duszę pod przykryciem jeszcze przez 2 min.
Zupę rozlewam na talerz.
 
I zajadam.
Smacznego!
 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
ewzy
Czas publikacji:
sobota, 29 listopada 2014 20:02

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • dagmara_osowska napisał(a) komentarz datowany na 2014/12/04 11:55:41:

    Serdecznie zapraszam Twój blog do nawiązania współpracy z Mikserem Kulinarnym:
    zmiksowani.pl

    Nie wiem czy wiesz, ale Mikser Kulinarny jest serwisem zrzeszającym polskie blogi kulinarne. Obecnie posiada ponad 4 000 blogów w bazie, z których pobrał już ponad 600 000 przepisów kulinarnych. Nasz serwis jest jednym z najpopularniejszych serwisów kulinarnych w Polsce. Dzięki nam, fani kuchni utworzyli już ponad 25 000 wirtualnych książek kulinarnych, w których zapisali ponad 400 000 przepisów do wypróbowania na później! Twoje przepisy też mogą się w nich znaleźć :)

    pozdrawiam!

Dodaj komentarz