Moja pasja...
Blog > Komentarze do wpisu

Tarta pomidorowa

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (250 g)
1 puszka pomidorów w puszce, krojonych
4 plastry szynki drobiowej, pokrojonej w kostkę
1 łyżka oleju kokosowego
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
szczypta słodkiej papryki
szczypta soli czosnkowej
 
Sposób przyrządzenia:
Ciasto francuskie wykładam do okrągłej formy o średnicy 27 cm, mocno dociskając do dna i boków.
Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam szynkę i smażę ok. 5 min.
Dodaję pomidory i przyprawy, mieszam. Duszę pod przykryciem max. 5 min.
Całość wykładam na ciasto francuskie.
Piekę 15 minut w 180 stopniach.
 
I zajadamy z Agatą.
Smacznego!
 

sobota, 15 października 2016, ewzy

Polecane wpisy