Moja pasja...
Blog > Komentarze do wpisu

Brownie z batatami

Składniki:
2 bataty (ok. 600 g), obrane i pokrojone w małą kostkę
10 suszonych daktyli
2 jajka
4 łyżki kakao
4 łyżki miodu
1 płaska łyżka sody oczyszczonej
 
Sposób przyrządzenia:
Bataty wrzucam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję aż będą miękkie, ok. 15 min.
W międzyczasie daktyle zalewam wrzątkiem i odstawiam na 5 min. Odcedzam i kroję na małe kawałki.
Bataty odcedzam i miksuję.
Dodaję daktyle, jajka, kakao, miód i sodę. Całość mieszam.
Masę przekładam do prostokątnej formy o wy. 21,5 x 28 cm.
Piekę 20-25 minut w 180 stopniach.
 
I zajadam.
Smacznego!
 
piątek, 18 listopada 2016, ewzy

Polecane wpisy