Moja pasja...
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa pak choi

Składniki:
200 g piersi z kurczaka, pokrojonej w duże kawałki
100 g pieczarek, pokrojonych w drobną kostkę
50 g makaronu ryżowego
1 kapusta pak choi (LIDL), pokrojona w małe kawałki
1 cebula dymka, drobno posiekana
plaster świeżego imbiru ( ok. 1 cm), potarty
1 duży ząbek czosnku, obrany i zmiażdżony
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka masła
szczypta soli i pieprzu
 
Sposób przyrządzenia:
Do dużego garnka wrzucam kurczaka, zalewam wodą (ok. 1 litr) i gotuję 20 min.
W międzyczasie do drugiego garnka wrzucam masło i pieczarki, przyprawiam solą i pieprzem. Gotuję 10 min.
Makaron ryżowy wrzucam do garnka, zalewam gorącą wodą, przykrywam i odstawiam na 5 min.
Do kurczaka wrzucam pozostałe składniki (oprócz makaronu), przyprawiam, mieszam i gotuję jeszcze 10-15 min.
Do miski wkładam makaron i zalewam zupą.
 
I zajadam.
Smacznego!
 
niedziela, 29 stycznia 2017, ewzy

Polecane wpisy