Kociewski Blog Kulinarny

Moja pasja...

Wpis

czwartek, 02 lutego 2017

Ciasto jogurtowe

Składniki
350 g jogurtu greckiego
1 duży banan, rozgnieciony widelcem
50 g br±zowego cukru
2 jajka
 
Sposób przyrz±dzenia:
Białka jajek oddzielam od żółtek i ubijam na sztywn± pianę.
Żółtka i pozostałe składniki wrzucam do miski i mieszam do uzyskania jednolitej masy.
Dodaję białka i delikatnie mieszam z mas± jogurtow±.
Cało¶ć przelewam do okr±głej formy o ¶rednicy 27 cm.
Piekę 50 minut w 180 stopniach.
 
I zajadam.
Smacznego!
 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
ewzy
Czas publikacji:
czwartek, 02 lutego 2017 14:58

Polecane wpisy