Moja pasja...
Blog > Komentarze do wpisu

Klopsiki z ciecierzyc± i szpinakiem

Składniki:
pół puszki ciecierzycy, ods±czonej i rozgniecionej widelcem
150 g mrożonego szpinaku
2 łyżki m±ki ryżowej
1 jajko
połowa cebuli dymki, drobno pokrojonej
1 z±bek czosnku, drobno pokrojony
ok. 3 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka czosnku niedĽwiedziego
szczypta soli i pieprzu
 
Sposób przyrz±dzenia:
Na patelni rozgrzewam olej kokosowy (1 łyżka) dodaję cebulę i czosnek. Smażę ok. 5 min. 
Dodaję szpinak i duszę pod przykryciem kolejne 5 min.
Do miski wrzucam ciecierzycę, m±kę, jako, szpinak z cebul± i czosnkiem oraz przyprawy.
Cało¶ć mieszam.
Z masy formuję małe kotleciki. Smażę na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni±.
 
I zajadam.
Smacznego!
 
 
niedziela, 12 lutego 2017, ewzy

Polecane wpisy