Kociewski Blog Kulinarny

Moja pasja...

Wpis

niedziela, 19 sierpnia 2018

Makaron z ciecierzycą i pomidorami

Składniki:
100 g makaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą
1 puszka pomidorów krojonych
1 puszka ciecierzycy, odsączonej
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
1 łyżka oleju kokosowego
1 łyżeczka suszonej bazylii
szczypta curry
szczypta suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
szczypta czosnku niedźwiedziego
szczypta soli i pieprzu
 
Sposób przyrządzenia:
Makaron wrzucam do garnka i zalewam wrzątkiem. Odstawiam na 5 min. Odcedzam.
W międzyczasie na patelnię wlewam olej, wrzucam czosnek i podsmażam.
Dodaję pomidory i duszę pod przykryciem ok. 5 min.
Dodaję ciecierzycę i wszystkie przyprawy.
Duszę przez kolejne 5 min.
Makaron wykładam na talerz. Mieszam z pomidorami i ciecierzycą.
 
I zajadam.
Smacznego! 
 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
ewzy
Czas publikacji:
niedziela, 19 sierpnia 2018 14:25

Polecane wpisy