Kociewski Blog Kulinarny

Moja pasja...

Wpis

niedziela, 24 lutego 2019

Jednogarnkowo z mięsem mielonym i kalarep±

Składniki:
500 g mięsa mielonego z indyka
1 kalarepa, obrana i pokrojona w mała kostkę
1 marchewka, obrana i potarta na dużych oczkach
1 mała cebula, obrana i drobno posiekana
2 z±bki czosnku, obrane i drobno posiekane
300 ml bulionu warzywnego
200 ml passaty pomidorowej
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli i pieprzu
 
Sposób przyrz±dzenia:
W garnku rozgrzewam oliwę. Dodaję cebulę, czosnek i marchewkę. Podsmażam przez ok. 2-3 min.
Dodaję mięso mielone i kalarepę. Podsmażam przez kolejne 2-3 min.
Cało¶ć zalewam bulionem i passat±. Przyprawiam.
Gotuję pod przykryciem ok. 10-15 min., aż kalarepa będzie miękka.
Przekładam na talerz, dekoruję ¶wież± natk± pietruszki.
 
I zajadam.
Smacznego!
 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
ewzy
Czas publikacji:
niedziela, 24 lutego 2019 15:49

Polecane wpisy