Moja pasja...
sobota, 03 stycznia 2015
Składniki:
200 g mąki pszennej
250 g cukru
2 łyżki kakao
1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 fiolki aromatu rumowego
50 g masła, roztopionego
1 szklanka bakalii (rodzynki, orzechy włoskie i laskowe, figi suszone, morele, skórka pomarańczowa) 

Sposób przyrządzenia:
Miksuję jajka z cukrem i aromatem rumowym.
Dolewam masło i cały czas miksując dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
Następnie dodaję bakalie i całość mieszam łyżką.
Ciasto przekładam do okrągłej formy, wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Piekę 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.
 
I zajada głównie Tata :-)
Smacznego!