Moja pasja...
sobota, 28 marca 2015
Składniki:
400 g makaronu rurki
400 g szpinaku mrożonego
250 g mascarpone
100 ml śmietany 12%
3 ząbki czosnku, pokrojony w plasterki
1 łyżka oleju
szczypta soli i pieprzu
 
Sposób przyrządzenia:
W miseczce mieszam mascarpone ze śmietaną, przyprawiam solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam czosnek i podsmażam.
Dodaję szpinak, smażę ok. 10 min. Dodaję mascarpone ze śmietaną i gotuję jeszcze przez 10 min.
W międzyczasie makaron gotuję al dente (zgodnie z przepisem na opakowaniu ok. 7-8 min.). Odcedzam. Dodaję do sosu, mieszam.
Przekładam na talerz i posypuję świeżym pieprzem.
 
I zajadam.
Smacznego!