Moja pasja...
sobota, 24 września 2016
Składniki:
220 g jogurtu greckiego
1/2 średniego mango, zmiksowanego
1 łyżka ekspandowanych nasion amarantusa
1 kiwi, zmiksowane
garść rodzynek
garść słonecznika
 
Sposób przyrządzenia:
W słoiku układam warstwowo - jogurt, mango, rodzynki.
Następnie kolejną warstwę jogurtu, kiwi i słonecznik.
I kolejną warstwę jogurtu, mango i amarantusa.
Całość wkładam do lodówki.
 
I zajadam.
Smacznego!
 
 
środa, 21 września 2016
Składniki:
200 g ciasta francuskiego
120 g szpinaku baby
1 jajko
1 łyżka oleju kokosowego
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
szczypta soli
szczypta pieprzu ziołowego
 
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzewam olej kokosowy, wrzucam szpinak, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam i smażę max. 10 min.
Dodaję czosnek i wbijam jajko. Mieszam i smażę jeszcze 5 min.
Odstawiam do wystygnięcia.
Rozwijam ciasto francuskie, smaruję masą szpinakową i zwijam w rulon.
Kroję na plastry o grubości 1,5-2 cm.
Piekę max. 20 min. w 180 stopniach.
 
I zajadamy z Agatą.
Smacznego!